agenda

Momenteel werkt het koor aan een programma met werk van Engelse en Amerikaanse componisten. Ambitie is ons niet vreemd: wij doorlopen de muziekhistorie in die landen van de 16e eeuw tot heden. De oude stukken komen vanzelfsprekend uit Engeland, werken van onder andere John Dowland en Thomas Morley. Werk uit de 19e en vroege 20e eeuw is van Gustav Holst en Edward Elgar. Het recente werk komt uit de Verenigde Staten, met prachtige stukken van Morten Lauridsen, een stuk van de populaire Eric Whitacre, en minimal music van Philip Glass. Uitvoering: 12 maart in de middag, in de Lokhorstkerk te Leiden.

En wat hebben we zoal meer gedaan

In 2019 heeft het koor twee optredens gedaan. We werkten mee aan de 4 mei herdenking in Leiderdorp, met onder andere de uitvoering van ‘Nunc Dimittis’, ofwel gregoriaanse strofen uit anonieme 16e eeuwse Leidse koorboeken. Maar ook een werk van de 20e eeuwse componist Richard Farrant. In november hebben we gezamenlijk met het Wassenaars Kamerkoor een optreden verzorgd in de Dorpskerk te Wassenaar. Op het programma stond het o-zo-mooie Requiem van Gabriel Fauré.

In 2018 hebben wij gewerkt aan een programma waarin we de Franse koormuziek volgden in haar ontwikkeling van de 15e naar de 20e eeuw. Het programma is tweemaal opgevoerd, één maal in een concertzaal in Leiden, en één maal – op Paaszondag – op een bijeenkomst in de gevangenis te Alphen aan de Rijn. Toegang aldaar was beperkt tot mensen die een misdaad hebben gepleegd. Verder hebben we een tweetal optredens verzorgd in zorginstellingen in Wassenaar en Den Haag.

Vanwege een recente estafette van het dirigeerstokje zijn er in 2017 geen uitvoeringen geweest.

In 2016 hebben we, ook weer in samenwerking met het Wassenaars Kamerkoor, de Johannes Passie van Bach, aangepast voor kleine bezetting, uitgevoerd in de Dorpskerk te Wassenaar. Ook hebben we opgetreden als projectkoor voor het afstuderen van Oksana Kryuchkova als dirigent in de Duitse kerk te Den Haag op 25 juni.

Ons hoogtepunt voor 2015 was een uitvoering van het requiem van Maurice Duruflé, in Wassenaar

In 2014 hebben we zowel de Paas- als de Kerstviering opgeluisterd met toepasselijke koormuziek. Met Pasen waren wij in de oud-katholieke St-Vituskerk in Hilversum, en met Kerst in de Leiderdorpse Dorpskerk.

2013: twee optredens, in de Lutherse Kerk, te Leiden en het dorpskerkje van Hoogmade, met een gevarieerd programma, van de 15e eeuwse Thomas Luis de Victoria tot de 20e eeuwse Morten Lauridsen, en alles daartussen.

2012: Doorgaans springt ons repertoire van de 17e naar de 20e eeuw en weer terug, en slaan we de romantiek over. Zo niet in 2012. Wij voeren de Petite Messe Solenelle uit, prachtig stuk voor piano en koor, van Giaccomo Rossini. Plaats van uitvoering: Schermerhorn