2024

Momenteel werkt het koor aan een programma met werk van componisten uit het noorden. Geheel in het teken van onze huidige traditie beweegt het programma zich weer van oud naar nieuw. In dit geval beginnen we wel heel vroeg in de muziekhistorie, met een IJslands gedicht uit de 12e eeuw, weliswaar getoonzet in de 20e eeuw, maar toch.. Het nieuwe werk is van de beroemde Arvo Pärt, wiens noordelijke wieg in de Baltische staten stond, en van de zeer sfeervolle Noor Ola Gjeilo. Tussen die twee uitersten qua tijdspanne doen wij werk van een – noordelijke – Italiaan, Antonio Vivaldi uit Venetië, en een noordelijke Duitser Josef Rheinberger. Bij het werk van de laatste twee wordt het koor begeleid door orgel en strijkers. Het andere werk wordt a capella opgevoerd. Uitvoering: 24 maart om 3 uur in de middag, in de Lokhorstkerk te Leiden.

De website komt weer tot leven

Ach ja, corona heeft ook zijn/haar impact gehad op de verrichtingen van het koor alsook de dynamiek van de website. Maar het koor leeft nog en zit weer vol met plannen. De roest hebben wij inmiddels van ons af gezongen, onder andere met een optreden in zorginstelling Het Gouden Hart in Leiden. Een volgend optreden staat voor 12 maart aanstaande gepland in de Lokhorstkerk, ook in Leiden.

Er zijn een paar aanpassingen in de koorbezetting. We zijn met name gegroeid! Van onze oorspronkelijke bezetting van 3 a 4 stemmen per stemsoort zijn we gegroeid naar 4 a 5. In de komende tijd zal de nieuwe samenstelling op de site gepresenteerd gaan worden.

We hebben er weer zin in!